Mortensaften på Skoemagerkroen

Mortensaften på Skoemagerkroen eller hent din færdig stegte frilandand og nyd den hjemme

Da vi sidste år havde stor efterspørgsel på Mortens and ud af huset, tilbyder vi i år, at du også kan komme og hente din færdigstegte frilandsand fra Bang Hønniker.

Det eneste, du skal gøre, er at varme anden. Den er skåret ud og lige til at sætte på bordet.

Pris varierer alt efter størrelse.

Mortensaften på Skoemagerkroen

(Min. pers.)

Koldrøget færøsk laks fra egen røgovn

Grønkål fra Den Gamle Gård, peberrod, citronskal

***

Makrel, pastinak, pistacie, sød tomat

***

Frilandsand fra Bangs Hønniker

Langtidsstegt andebryst, confiteret lår, hjemmelavet rødkål, æble-sveskekompot og faringlaserede aspargeskartofler

***

Æbletrifli

Æbler, sprødt, hindbærcoullis og vaniljeis

***

3 retter Pris 395,-
4 retter Pris 475,-

Hvorfor skal vi have andesteg Mortensaften?

Den mest berømte Martins legende er uden tvivl den, der handler om, hvordan han fik sit embede som biskop.

Den meget hellige – men også ydmyge – Sankt Martin var ikke interesseret i denne forfremmelse, og da man kom for at overdrage ham værdigheden, skjulte han sig i en gåsesti. Da gæssene begyndte at gække og larme, blev han opdaget, hevet frem, og tvunget til at blive biskop. Angiveligt benyttede han sin nye værdighed til at dekretere en straf over de irriterende gæs, nemlig at man hvert år den 10. november skulle dræbe og spise dem.

Fra 1500-tallets Köln er der en beretning om Martins gås, som nævner stegen som en overordentlig lækkerbisken. Gåsen står på bordet som hovedret, sprødstegt, og fyldt med æbler, rosiner og kastanjer. Da en gås imidlertid er et både temmelig stort og dyrt måltid, er den efterhånden blevet erstattet af den både mindre og billigere and.

Mortensaften menu af lokale råvarer fra områderne omkring Dianalund, Roskilde, Kirke Hyllinge, Skibby, Kalundborg, Svogerslev, Ringsted, Mørkøv, Jyderup, Ruds Vedby, Lejre, Tølløse, Holbæk, Vig, Slagelse, Sorø, og Stenlille

© Skoemagerkroen – Mortensaften